ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Också AnnieHar Annie Lööf någonsin varit idealist?

I elva år var  Annie Lööf Centerpartiets partiledare. I Biografin ”Också Annie” vill hon och medförfattare Caroline Bankler ge sanningen bakom rubrikerna.
I elva år var Annie Lööf Centerpartiets partiledare. I Biografin ”Också Annie” vill hon och medförfattare Caroline Bankler ge sanningen bakom rubrikerna. Foto: Gabriel Liljevall/Bokförlaget Forum

Vad är egentligen detta för en bok? Många tankar hinner strömma genom Stina Oscarsons huvud under läsningen av ”Också Annie”, en biografi om Annie Lööf som mest slirar på ytan.

Stina Oscarson
Publicerad
Annons

Föreställ dig att klassens duktigaste flicka har fått i uppgift att skriva ett specialarbete om en partiledare. Hon är mycket noga med alla detaljer. Varje kommatecken är perfekt placerat. Allt är i någon mening rätt. Ändå blir det så fel. Det är lite så det känns.

Men jag vill ogärna såga en bok efter första kapitlet – i synnerhet som jag verkligen hoppats få ut något av den. Sett framför mig ett brandtal för den liberala humanismen av en partiledare som äntligen är fri att tala från hjärtat. Men det här är något annat.

Laddar…