Rymlig el-suv som passar den kräsne

iX1 är BMW:s billigaste elbil och även insteget till BMW:s suvmodeller. Den känns nu för tiden lika påkostad som BMW 3-serien och har bra detaljfinish.
iX1 är BMW:s billigaste elbil och även insteget till BMW:s suvmodeller. Den känns nu för tiden lika påkostad som BMW 3-serien och har bra detaljfinish. Foto: Claudio Bresciani/TT

BMW står för den bästa körupplevelsen i en klass som fullkomligt dignar av alternativ. Nya iX1 har varken längst räckvidd eller bäst pris – men den uppfyller den kräsnes krav på kvalitetskänsla och körglädje.

Publicerad
Annons

En gång i tiden kändes X1 som en instegsmodell, mindre och med enklare materialval. Men det har blivit ändring på det. Nu känns den varken vidare spartansk eller liten längre.

BMW har gjort en elbil av X1, men modellen finns sedan tidigare både som bensin-, diesel- och laddhybridsalternativ. Precis som för konkurrenter som Volvo XC40 och Mercedes EQA och EQB rör det sig om en bil som efterkonverterats till eldrift, där man stuvat in elmotorer under skalet och batterier i bottenplattan.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons