ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Vad gör Ryssland nu när Ukraina slår tillbaka?

Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Foto: Sergei Bobylev / AP

PODD | De ryska trupperna flydde hals över huvud när Ukraina plötsligt inledde en motoffensiv och återerövrade stora landområden i norr. Putin svarade med att orsaka strömavbrott i Charkiv och Donetsk, och nu väntar världen på nästa drag.

SvD
Publicerad
Annons

När Ukraina drog igång sin motoffensiv i slutet av augusti var de transparenta med att Cherson i södra Ukraina var det första målet. Men det verkar ha varit en skenmanöver. Ryssarna flyttade trupper från norra till södra Ukraina – och efter det passade de ukrainska styrkorna på att gå till attack mot ockupationsmakten i nordost.

Från ryskt håll kommer rapporter som även de tyder på en vändning, eller åtminstone en förändring i kriget. I Sankt Petersburg har några folkvalda politiker lagt fram ett förslag till det ryska parlamentet om att väcka åtal mot president Vladimir Putin för högförräderi.

På en kvart får du veta om Ukraina kan fortsätta sin offensiv, och vad Ryssland har att sätta emot. Med Teresa Küchler, Europakorrespondent på Svenska Dagbladet som också rapporterat direkt från kriget i Ukraina och utrikesreporter Jesper Sundén.

Efter reklamen visas:
Vad gör Ryssland nu när Ukraina slår tillbaka?

Lyssna på Dagens story

Dagens story produceras av Svenska Dagbladet och distribueras av Acast. Förutom att lyssna här på SvD.se kan du även höra podden i följande kanaler:

Hitta podcasten genom att söka efter ”Dagens story” – eller klicka på länkarna.

Annons