ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

RecensionTv-serier

Star Wars: AndorFångar inte riktigt samma intresse

Diego Luna i rollen som Cassian Andor i den nya Star Wars-filmen och Stellan Skarsgårdsom en ljuvlig  mystisk gubbe.
Diego Luna i rollen som Cassian Andor i den nya Star Wars-filmen och Stellan Skarsgårdsom en ljuvlig mystisk gubbe. Foto: Disney+

Är det föregångarnas fel att ”Star wars: Andor” inte riktigt fångar ens intresse på samma sätt? Kanske, menar SvD:s recensent Julia Skott, som anser att serien vinner på den vackra gestaltningen, men tappar på tempot.

Julia Skott
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Den senaste Star Wars-serien, ”Andor”, utspelar sig åren innan händelserna i ”Rogue One” (2016) som i sin tur utspelar sig precis innan den första originalfilmen från 1977. Så vi har ännu inte lyckats tjuva loss ritningarna till ”Dödsstjärnan”, och Cassian Andor (Diego Luna) har ännu inte hunnit bli rebell-underrättelse-officer.

Är det viktigt att veta? Ja. Och inte egentligen. Över lag har serierna som grottar ner sig i olika stjärnkrigares öden förstås haft fler bottnar om man är extremt insnöad, men de håller som underhållning även om man mest har koll på vem Luke Skywalker är och inte mycket annat. De leker med de olika genrer och de olika humör som ligger i filmerna – västern, rymdopera, barnslig förtjusning, politik och spionhistorier. Framför allt påminner de en om att även i stora skeenden är varje enskild kombattant en människa. (Om de inte är en robot eller en klon. Fast båda dessa är ju också människor. På sitt sätt.)

Laddar…