En tredjedel använder telefonen för mycket

72 procent av svenskarna har tillgång till en smart telefon, en av fem tittar på sin telefon över femtio gånger per dag, omkring en tredjedel känner att de använder telefonen för mycket. Arkivbild.
72 procent av svenskarna har tillgång till en smart telefon, en av fem tittar på sin telefon över femtio gånger per dag, omkring en tredjedel känner att de använder telefonen för mycket. Arkivbild. Foto: Hossein Salmanzadeh/TT

Det första vi kollar på morgonen, det sista vi kontrollerar innan vi släcker lampan. Det är inte många minuter som de smarta telefonerna lämnas orörda. Samtidigt känner nära en tredjedel att de använder telefonen för mycket.

– Vi behöver påminna oss om att telefonen faktiskt påverkar oss, säger en psykolog.

TT
Publicerad
Annons

Smarta telefoner är överlägset den mest använda manicken i Norden. 72 procent av svenskarna har tillgång till en smart telefon, en av fem tittar på sin telefon över femtio gånger per dag, omkring en tredjedel känner att de använder telefonen för mycket. Det visar en undersökning genomförd på uppdrag av konsultbolaget Deloitte.

Även om telefonen i sig inte behöver vara dålig för oss kan vi behöva sätta tydligare gränser, anser Kajsa Bergwall, psykolog på Stressmottagningen i Stockholm.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons