Ny marsch mot Sveriges restriktioner planeras

Den svenska rörelsen mot coronarestriktioner planerar för nya demonstrationer nästa lördag. Bilden är från en demonstration i Stockholm den 20 mars.
Den svenska rörelsen mot coronarestriktioner planerar för nya demonstrationer nästa lördag. Bilden är från en demonstration i Stockholm den 20 mars. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Konspirationsteorier har fått ny fart i pandemin. Under våren har gator och torg fyllts av demonstranter som trotsat pandemilagen. I chattgrupper förbereds nu ännu en manifestation mot coronarestriktionerna – på första maj.

TT
Publicerad
Annons

– Drivkraften för den här rörelsen är den stora frustration man känner. Viruset är en osynlig fiende och värdet av de folkhälsopolitiska åtgärder som vidtagits är i deras ögon oklart. Den stora bilden är att det finns en global elit som för folket bakom ljuset, säger Andreas Önnerfors, professor i idéhistoria vid Uppsala universitet.

Han har nyligen gett ut en rapport via MSB om konspirationsteorier och den snabbt växande samhällsutmaning de just nu utgör.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons