Vinnyheter: ”Cabernet franc är helt rätt i trend”
Från skaldjurspigg grüner veltliner till söndagsstekens rikt kryddiga viner. Mikael Mölstad listar spännande nyheter som släpps i fast sortiment den 1 mars.
1 / 6
Bodega Garzón Albariño Reserva 2020
Uruguay, Maldonado
139 kr, nr 2471, vitt friskt & fruktigt
Spännande vin på druvan albariño från ett nyvaknat vinland. Här finns allt av citrus-persikofrukt med rik pigg syra. Bra till torsk med vitvinssås.
2 / 6
Wente Estate Grown Chardonnay 2019
USA, Kalifornien
145 kr, nr 2027, vitt fylligt & smakrikt
Kalifornisk chardonnay kan gärna bli too much – här mer balanserat med äpplig doft, mjuka rostade fat och kryddsyrligt slut. Till en fyllig kycklinggryta.
3 / 6
Ried Höhlgraben Grüner Veltliner 2019
Österrike, Kremstal
179 kr, nr 2427, vitt friskt & fruktigt
Välgjord österrikisk grüner veltliner med saftig äppel-päronfrukt, kryddig bitter, elegant syra och bra eftersmak. Smarrigt till de flesta skaldjur.
4 / 6
Tuffeaux Bourgeuil 2018
Frankrike, Loire
159 kr, nr 2524, rött fruktigt & smakrikt
Cabernet Franc-vin är helt rätt i trend – i synnerhet de från Loire. Rik mörkkryddig saftig frukt med lakritstoner och lång eftersmak. Härligt till en rejäl söndagsstek.
5 / 6
Clos de los Siete 2017
Argentina, Mendoza
189 kr, nr 95873, rött fruktigt & smakrikt
Från berömda franska önologen Michel Rollands vingårdar i Argentina. Fylligt mörkfruktigt med kryddörtig smak. Bäst till en grillad entrecôte.
6 / 6
Marimar Estate La Masia 2017
USA, Kalifornien
429 kr, nr 74480, rött kryddigt & mustigt
Marimar Torres tillhör toppen i Sonoma – främst tack vare hennes pinot noir med sin eleganta arom och djupa bäriga frukt. Perfekt till en mustig viltgryta.
Missa inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev där vi varje vecka tipsar om spännande viner och härliga recept.