Till SvD.se
SvD Perfect Guide

”Barnen är riktigt dåliga förlorare”

Ebba Kleberg von Sydow är journalist och författare. Tillsammans med Emilia de Poret släppte hon nyligen boken Säker stil: utmana garderoben.
Ebba Kleberg von Sydow är journalist och författare. Tillsammans med Emilia de Poret släppte hon nyligen boken Säker stil: utmana garderoben. Foto: Lisa Höök

Journalisten Ebba Kleberg von Sydow 40-årskristränar, äter rostsmörgåsar och recenserar tv hemma i soffan.

Text: Catharina Swartz - 10 april 2021
Annons

Fredag kväll, jag har lovat att vara hemma senast klockan sex. Kvart över sju öppnar jag dörren med andan i halsen. Min man Johan har dukat, tänt ljus och barnen är glada. Jag andas ut och byter om till mjuka kläder. Vi äter lite ost, chark och tomatsallad, ett glas vin och sjunker ner i vår stora soffa.

Illa nog bestämmer våra barn – 4, 8 och 10 år gamla – vad vi ska se på tv. Det blir Bäst i test och Masked Singer tills de däckar. Johan har jobbat i tv-branschen i många år och jag är gammal tv-recensent på Expressen, så vi ser det som vår plikt att hålla koll på utbudet. Eller okej, helt ärligt, vi älskar tv! Vi kollar ikapp frågesporten Alla mot alla som jag medverkar i, jag är i samma bur som fotbollsjournalisten Olof Lundh. Jag spanar in motståndet, ropar ut svar jag borde kunnat och ältar Olofs och mina. Hur KUNDE vi stava fel på … Nej, jag får inte avslöja för mycket. Men det kommer förfölja mig ett helt liv, som den ältare jag är.