ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

JO utreder utpekande av Skandiamannen

Chefsåklagare Krister Petersson berättade vid en digital pressträff den 10 juni att han kommit fram till att den så kallade Skandiamannen troligen var den som sköt Olof Palme 28 februari 1986. Arkivbild.
Chefsåklagare Krister Petersson berättade vid en digital pressträff den 10 juni att han kommit fram till att den så kallade Skandiamannen troligen var den som sköt Olof Palme 28 februari 1986. Arkivbild. Foto: Polisen

Justitieombudsmannen (JO) ska utreda åklagarens utpekande av Stig Engström, även kallad Skandiamannen, som statsminister Olof Palmes trolige mördare.

Beatrice Nordensson/TT
Publicerad

JO har öppnat ett så kallat initiativärende mot Åklagarmyndigheten för att "utreda vissa rättsfrågor" i samband med att Stig Engström vid en pressträff den 10 juni i år angavs som misstänkt för att ha mördat Olof Palme 1986.

– Det som föranleder mitt initiativ är om det sätt som åklagaren presenterade det här på gjorde att den här avlidne mannens intressen togs tillvara på ett tillräckligt bra sätt, säger justitieombudsmannen Per Lennerbrant till TT.

Laddar…