Forskare kritisk till mindfulness på jobbet

”Konsten att göra ingenting, ’idleness’, ser jag som ett befriande motgift till en kultur som är besatt av att arbeta”, säger Carl Cederström, docent i företagsekonomi.
”Konsten att göra ingenting, ’idleness’, ser jag som ett befriande motgift till en kultur som är besatt av att arbeta”, säger Carl Cederström, docent i företagsekonomi. Foto: Lars Pehrson

Risken är att effekter av dålig arbetsmiljö förringas och att ansvaret för stress och oro flyttas till individen, varnar företagsekonomen Carl Cederström.

Publicerad
Annons

Carl Cederström är lätt andfådd, blöt i håret och kommer direkt från ett pass på gymmet. Han befinner mitt i något som han kallar ”fåfängemånaden” – en del i en rad självexperimentet. Så småningom ska de leda fram till boken ”Ett år av optimering”, skriven tillsammans med André Spicer professor på Cass Business School i London.

Under tolv månader utsätter sig Carl Cederström, docent i företagsekonomi vid Stockholms universitet, och forskarkollegan Spicer för en serie mer eller mindre udda upplevelser för att maxa bland annat produktivitet, pengar, sex, godhet och andlighet.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons