Efendic i Thunbergintervju: ”Bilden av Sverige sprack”

Negra Efendić är lycklig över att hennes bok är klar. Samtidigt är hon orolig över att någon ska tycka den är dåligt skriven. ”Av alla läsarmejl jag fått har jag svårast att glömma kvinnan som tyckte jag skrev sämre än en femteklassare.”
Negra Efendić är lycklig över att hennes bok är klar. Samtidigt är hon orolig över att någon ska tycka den är dåligt skriven. ”Av alla läsarmejl jag fått har jag svårast att glömma kvinnan som tyckte jag skrev sämre än en femteklassare.” Foto: Staffan Löwstedt

Hon har skrivit en lång rad hyllade reportage i SvD. Nu debuterar Negra Efendić som författare med självbiografiska ”Jag var precis som du”, om flickan som upplevde flykten från Bosnien som ett spännande äventyr. De värsta upplevelserna kom inte förrän i Sverige.

Karin Thunberg
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Hennes skratt minns jag bortifrån kaffeautomaten, den gången vi var kolleger med daglig kontakt. Tjejen som handplockats från Borås Tidning hördes på redaktionen och syntes i spalterna. Direkt. Nu krävs en viss övertalning för att få bjuda henne på en enkel kopp kaffe. Vänta, bjuder hon själv aldrig på något när det är hon som möter en intervjuperson?

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons