Bris: Skolan har ett särskilt ansvar att säkra miljön

Magnus Jägerskog skriver att många tjejer som kontaktar Bris ofta känner osäkerhet och tvivel kring övergreppen och vems felet är.
Magnus Jägerskog skriver att många tjejer som kontaktar Bris ofta känner osäkerhet och tvivel kring övergreppen och vems felet är. Foto: Pressbild, Jessica Gow/TT

Elever vittnar nu om svek från vuxenvärlden, under uppropet #tystiklassen. Samtal till oss på Barnens rätt i samhället, handlar ofta om tryggheten i skolan. Där har lärarna och andra vuxna en helt avgörande roll för att stoppa övergrepp och trakasserier, skriver Magnus Jägerskog, generalsekreterare Bris.

Publicerad
Annons

I över en månad har #metoo-vågen sköljt över oss, och kvinnor från olika branscher har trätt fram tillsammans och berättat om decennier av trakasserier, våld och övergrepp från manliga kollegor och överordnade. Visst finns det skillnad mellan olika branscher, men i grunden handlar det om ett samhällsproblem. För att komma till rätta med samhällsproblem behöver vi börja från början, och därför är skolan en helt nödvändig arena för samhällsförändring.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons