Le Pens parti skakat av skandaler inför valet

Marine Le Pen, partiledare för högerextrema Nationell Samling i Frankrike, har bekymmer. Arkivbild.
Marine Le Pen, partiledare för högerextrema Nationell Samling i Frankrike, har bekymmer. Arkivbild. Foto: Thibault Camus/AP/TT

Marine Le Pens högerextrema parti Nationell samling skakas av en rad skandaler bara några veckor innan regionalvalen i Frankrike.

TT-AFP
Publicerad
Annons

I den östra regionen Bourgogne-Franche-Comté har partiets kandidat Julien Odoul, som ledde i opinionsmätningarna, hamnat i hetluften efter att ha skämtat om vågen av självmord bland franska bönder. Tidningen Libération rapporterar att han på ett möte 2019 med ironisk ton frågat om en bonde som hittats död hade använt sig av ett franskt rep för att hänga sig.

I västra departementet Gironde, där Bordeaux ligger, har partiet fördömt sin kandidat Marta Le Nair efter att det framkommit att hon har skrivit antisemitiska inlägg på sociala medier. I centrala Creuse har partiets kandidat dömts för våld i nära relationer och i nordöstra Ardennes, vid Ardennerna, har det kommit fram att partiets kandidat tidigare har dömts för sexuella övergrepp mot barn.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons