ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Riksdagsnej till EU-taxonomi för hållbarhet

Moderaternas ekonomisk-politiska talesperson Elisabeth Svantesson begär tillsammans med C, KD, och SD att regeringen säger nej till EU-förslaget om klassning av hållbara investeringar. Arkivbild.
Moderaternas ekonomisk-politiska talesperson Elisabeth Svantesson begär tillsammans med C, KD, och SD att regeringen säger nej till EU-förslaget om klassning av hållbara investeringar. Arkivbild. Foto: Jonas Ekströmer/TT

En majoritet i riksdagen kräver att regeringen ska rösta nej till EU-kommissionens förslag om klassning av hållbara investeringar, taxonomin.

Det skadar möjligheterna för svensk vattenkraft och skogsbruk att få kapital till investeringar, anser M, C, SD och KD.

Lars Larsson/TT
Publicerad
Annons

– Sverige bör rösta nej och motverka förslaget. Vi ser så pass stora risker för framför allt skogsbruket, säger Emil Källström, ekonomisk-politisk talesperson för Centerpartiet.

Han kommenterar efter att riksdagens finansutskott har slagit fast vad regeringen ska driva för linje i den fortsatta behandlingen av det förslag till delegerad akt som EU-kommissionen lade fram tidigare i år. I höst ska den behandlas av medlemsländerna i EU:s ministerråd, som bara kan anta eller förkasta hela akten. De kan inte ändra i detaljer.

Laddar…