Teresa Küchler:Erdogan anklagas för att piska upp anti-franska känslor

Teresa Küchler
“Erdogan bär ansvaret, han som uppviglar och förgiftar sinnen”, skrev filosofen och samhällsdebattören Bernard-Henri Lévy efter dådet i Nice.
“Erdogan bär ansvaret, han som uppviglar och förgiftar sinnen”, skrev filosofen och samhällsdebattören Bernard-Henri Lévy efter dådet i Nice. Foto: TT NYHETSBYRÅN

”Detta är krig”, säger nu flera franska politiker efter ännu ett blodigt attentat med islamistiska förtecken i staden Nice. Senare veckors hätska tongångar mellan delar av den muslimska världen och Frankrike ser inte ut att dämpas – tvärtom.

Teresa Küchler
Publicerad
Annons

Än en gång skakas Frankrike av ett blodigt terrordåd: tre personer, två kvinnor och en man, mördades på torsdagsmorgonen inne i och utanför kyrkan Notre-Dame de l’Assomption, i staden Nice i södra Frankrike – samma stad där en terrorist i juli 2016 körde sin lastbil genom folkhavet på strandpromenaden och dödade 86 personer.

Enligt källor till tidningen Le Figaro var det första offret en äldre kvinna som hittades knivskuren över halsen – huvudet var nästan skiljt från kroppen – intill dopfunten. Det andra offret var en kyrkoanställd, som även han ska ha fått halsen avskuren. Det tredje offret flydde skadad till ett kafé intill kyrkan, men dog senare av de många knivhugg som hon åsamkats.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons