Illustration: Henrik Malmsten  Foto: Alamy och TT
Illustration: Henrik Malmsten Foto: Alamy och TT

Trump om Fox News: ”Fullständigt kollapsat”

Twitter är inte det enda av sina favoritmedier som Donald Trump har kommit på kant med. Fox News ställning bland konservativa amerikanska tv-tittare utmanas nu – av en obskyr lågbudgetstation som sänds på kanal 222.

Uppdaterad
Publicerad

Det är valdag uppe i bergen i nordöstra Pennsylvania. Stugan är klädd i furu och dekorerad med Trumprekvisita. Intill matbordet står presidenten i verklig storlek i laminerad wellpapp.

Företagaren Betty McGarrigan, som SvD följt under 2020, är så nervös att hon inte kan äta upp sin pizza. På köksbordet ligger röstlängder över traktens poströstberättigade invånare. Hon låter fingret löpa längs listan och säger att flera har flyttat från delstaten, andra har hon inte sett på flera år. Hon tycker att det är märkligt. Demokraterna har uppmanat väljarna att poströsta för att de inte ska riskera att smittas eller sprida smittan i vallokalerna. Betty McGarrigan tror att det bäddar för valfusk. Presidenten har inskärpt teorin sedan sommaren. Experter har avfärdat den som grundlös men bland många republikaner lever den som en föraning om ett orättvist val.