Till SvD.se
SvD Perfect Guide
Skönhet

Dofterna som stjärnorna gifte sig i

Bröllopsdags i sommar? Här är dofterna som gör bröllopet extra lyckat, med inspiration från kändisarna.

Text: Caroline Hainer - 3 juli 2017
Annons

Audrey Hepburn hade det i och för sig enkelt. Hon klädde i allt och kunde behålla stilen även om hon bar en öltunna på huvudet. Hon hade med andra ord kunnat smörja in sig i dieselolja på sin bröllopsdag och hade antagligen ändå uppfattats som ljuvlig. Men det gjorde hon inte. Istället bar hon L’Interdit från Givenchy. Även där hade hon det ganska förspänt eftersom Hubert de Givenchy var en god vän till Hepburn och skapade doften till henne personligen. Hon gillade den så mycket att hon inte ville dela den med andra. Därför släpptes den inte till försäljning förrän på 1960-talet.

Annons
Annons

Kate Middleton sa ja till Prins William i ett hav av blommor. I alla fall i doftväg med några välkomponerade eleganta droppar White Gardenia Petals från Illuminum på den aristokratiska kroppen. Ryktet säger att doften sålde slut på Harrod’s direkt efteråt.

Amal Clooney lät Oscar de la Renta designa bröllopsklänningen – en elegant och sofistikerad dröm i spets och brodyr – och toppade det hela med bröllopsdoften Something Blue från ovan nämnda designer. Det är snyggt att hålla stilen hela vägen. Vågar vi anta att även skorna var signerade designern från Dominikanska republiken?

Frida Gustavsson sa ja till fotografen Hjalmar Rechlin i en utsökt, broderad långklänning från Valentino och några droppar av violdoftande Balenciaga Paris. Hon gav doften en egen liten touch genom att också bära blommor i en fläta och vildblommor i brudbuketten. ”Jag älskar att det blev en blandning av min signaturdoft och naturligt vackra småblommor”, säger modellen till Vogue.

Annons
Annons

Sara Blomqvist, en annan svensk modell, valde att sätta en personlig touch på doftvalet på den stora dagen genom att använda en feminint parfymerad body lotion från Chloé och sedan toppa med den glatt somriga och blommiga Marc Jacobs Daisy.

Grace Kelly var kunglighet redan innan hon gifte sig med Prins Rainier III av Monaco om än Hollywoodsk sådan och inte blåblodig. Som det anstår en monark bar hon givetvis en doft som specialtillverkats enkom för henne. Den romantiska prinsen lät anrika Creed komponera Fleurissimo som en bröllopspresent till sin blivande fru. Som om det inte var romantiskt nog att världens vackraste filmstjärna gifte sig med en prins?

Annons