Därför sätts ständigt nya världsrekord i simning

Hur länge kan simmarna fortsätta att slå världsrekord? Rätt länge, visar SvD:s genomgång. När hajdräkterna förbjöds för tävlingssimmarna trodde många att det inte skulle bli fler världsrekord. Så har det inte blivit. Sarah Sjöströms senaste toppresultat är ett bevis för att simning fortfarande är en sport som utvecklas.

Publicerad
Annons

Natten till måndagen jublades det för Sarah Sjöström som inte bara tog hem olympiskt guld i Rio på distansen 100 meter fjärilsim utan också slog världsrekordet när hon satte handen i kaklet efter 55 sekunder och 48 hundradelar. Det slagna rekordet var hennes eget som hon satte under VM i Kazan, Ryssland för ungefär ett år sedan.

Det är inte många andra sporter där världsrekorden slås så ofta som i simning och då har det ändå lugnat ned sig sedan de så kallade haj- superdräkterna förbjöds 2009. Efter förbudet trodde många att rekordinflationen skulle avta och även om de nu inte är lika vanliga så tror Lars Frölander att vi kan förvänta oss många världsrekord under den kommande veckan.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons