Krogen med ”bästa utsikten” i Paris

Foto: Benoit Linero/Le Pigalle Paris

Från fransk-japansk fusion till gamla skolans trestjärniga lyx – detta är Parishotellen med de vassaste krogarna just nu.

Linda Iliste
Publicerad
Annons

1 / 6

Art déco-brasserie: Hôtel Rochechouart

Hotel Rochechoarts 20-talsdoftande bistro erbjuder välbekanta rätter i lyxiga versioner. Foto: Carole Cheug

Om du drömmer om det glada 20-talet är belle époque-pärlan Hôtel Rochechouart tidsmaskinen du behöver. Ett ”maison particulière” i hjärtat av Pigalle som fått ett rejält, men historiskt aktsamt ansiktslyft med väldesignade rum. Gatuplanets vackra brasserie är särskilt populärt bland lika vackra Parisbor, som samlas runt tallrikar med välkända rätter i lyxiga tolkningar. Tryffelaromatisk makaronigratäng. Volauvent vars smördegskopp fyllts med kyckling- och svampstuvning. Crêpekakor med vanilj. Allt enkelt och mycket elegant. När ljus och värme återvänder är baren på åttonde våningen, med magisk utsikt över Sacré-Cœur, ett måste.

55 Blvd Marguerite de Rochechouart, 9:e arr., hotelrochechouart.com

Annons
Annons

2 / 6

Fransk-japansk fusion: Hôtel Madame Rêve

Fransk-japansk fusion möter mästerliga desserter i Hotel Madame Rèves vackra matsal. Foto: Hôtel Madame Rêve

När Hôtel Madame Rêve äntligen öppnade i fjol hade det varit på gång i 13 år. Men den som väntar på något gott kan skatta sig lycklig. Hotellet är både majestätiskt – gigantiska takhöjder, pelare, mosaikgolv – och intimt, med varma färgskalor och vänlig service. Om kvällen, när belysningen dämpas och volymen höjs, förvandlas den chica matsalen till en stimmig fransk-japansk krog med härlig bar. Tänk hummer med yuzukräm och fransk kaviar, eller grillad anka med sötpotatispickles. Glöm inte att lämna utrymme åt konditor Pierre Hermés söta konstverk såsom de lager av karamelliserad smördeg med hasselnötsmousseline som döpts till 2000 feuilles.

48 Rue du Louvre, 1:a arr., madamereve.com

Annons
Annons

3 / 6

Lyxig palatsikon: Hôtel Le Bristol

Traditionellt och utsökt på Le Bristols trestjärniga restaurang Epicure. Foto: Le Bristol

Paris är fullt av den gamla skolans lyxhotell. Men få inom segmentet kan mäta sig med snart 100-åriga ikonen Le Bristol, stadens första hotell att kategoriseras som ”palats”; en klass högre än femstjärnigt. Gourmetutbudet är förstås i samma liga: i kocken Éric Frechons regi har hotellrestaurangen Epicure förärats och behållit högsta betyg i Michelinguiden sedan 2009. I en alltmer vågad krogvärld framstår Epicure som en traditionell haute cuisine-bastion där den fransk finmaten behandlas som fulländad konstform, bäst utförd utan överraskningar. På nyrenoverade L’Épicerie des Ateliers du Bristol kan du också köpa med dig hotellets bästa matvaror hem.

112 Rue du Faubourg Saint-Honoré, 8:e arr., oetkercollection.com

Annons
Annons

4 / 6

Färgsprakande bistro: Hôtel Les Deux Gares

I färgstarka Hôtel Les Deux Gares bistro serveras säsongsbetonade menyer – och klassisk fransk frukost. Foto: Benoit Linero

Hôtel Les Deux Gares är en konstnärlig färgsymfoni. Koboltblå soffor, storblommiga mönster och rödvit fiskbensparkett borgar för en ojämförlig vibb. Som i sin tur följer med hela vägen in på boutiquehotellets bistro, vilken ligger i en före detta tågbar. Även den har snyggats till och bland annat fått ett tak smyckat av konstnären Pauline Leyravaud. Bakom baren hittas numera Frederic Lesire och i köket står Jonathan Schweizer, två mycket kunniga dryckes- och matkreatörer som ser till att de säsongsbetonade menyerna dagligen uppdateras. Vid vårt besök var tonfisken med färsk aprikos och den pilpilsmakande torsken särskilt minnesvärda.

2 Rue des Deux Gares, 10:e arr., hoteldeuxgares.com

Annons
Annons

5 / 6

Uppe bland molnen: Too Hôtel

Sashimi med vy på nyöppnade, Philippe Starck-designade Too Hotel högst upp i skrapan Tours Duo. Foto: Too restaurant

Too Hôtel har bara varit öppet i fyra månader. Men ryktet går snabbt. Här sägs vi hitta ”hippast rum” – designade av Philippe Starck – och ”den bästa utsikten”, vilket inte är så konstigt med tanke på att hotellet ligger på våningarna 17–24 i Paris tredje högsta skyskrapa, Tours Duo. Ytterligare en våning upp huserar Toos stilfulla panoramarestaurang. Asiatiska klassiker (sashimi, teriyakilax, tempuraräkor) gör menyn lite förutsägbar. Men det här är å andra sidan en restaurang du väljer snäppet mer för den svindlande upplevelsen. Paris bästa bord för dig som vill ha Seine, Eiffeltornet och det glittrande täcke som är ljusets stad för dina fötter.

65 Rue Bruneseau, 13:e arr., toohotel.com

Annons
Annons

6 / 6

Rustik perfektion: Le Pigalle Paris

Retro-coola Le Pigalle Paris har givetvis sitt eget rödvin. Foto: Le Pigalle Paris

Ibland är matlängtan rakt på sak. Croissanter med sylt. Utsökt smörig croque monsieur. Halstrade pilgrimsmusslor i tomat- och basilikastinn sauce vierge. Crème brûlée vars krämighet göms bakom knastrande bränt socker. Champagne eller en torr, iskall cider. Allt detta serveras med bravur i loungerestaurangen på det lilla, retrocoola hotellet Le Pigalle Paris, döpt efter området det ligger i. Stämningen är lika avslappnad som matsedeln är mönstergillt rustik, baserad på råvaror och produkter man köper in från lokala leverantörer. Önskas en fördrink eller sängfösare är det lätt ordnat. Vi rekommenderar Souvenir de Pigalle på gin, lime och shiso.

9 Rue Frochot, 9:e arr., lepigalle.paris

Annons
Annons
Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons