ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

VM-kaptener vill ha bindlar för mångfald i Qatar

Englands lagkapten Harry Kane har tidigare burit en regnbågsbindel i landslaget. I VM i Qatar vill han, trots att det egentligen går emot Fifas regler, bära en specialdesignad bindel som ett ställningstagande mot diskriminering. Arkivbild.
Englands lagkapten Harry Kane har tidigare burit en regnbågsbindel i landslaget. I VM i Qatar vill han, trots att det egentligen går emot Fifas regler, bära en specialdesignad bindel som ett ställningstagande mot diskriminering. Arkivbild. Foto: Justin Tallis/AP/TT

Flera landslagskaptener, däribland Harry Kane och Granit Xhaka, sätter press på Fifa för att få bära specialdesignade lagkaptensbindlar under fotbolls-VM i Qatar.

Även Sveriges landslag deltar i kampanjen som tar ställning för mångfald.

Lasse Mannheimer/TT
Publicerad

Reglerna säger egentligen att VM-lagen bara får använda utrustning som är godkänd av Internationella fotbollsförbundet (Fifa).

Men flera landslag vill nu gå emot Fifa, och med en specialdesignad bindel markera mot diskriminering och för mångfald i samband med vinterns hårt kritiserade mästerskap i Qatar, ett land där homosexualitet är olagligt.

Laddar…