Frågan: Vad gör Jakob Forssmed egentligen?

En politikpodd från Svenska Dagbladet med Torbjörn Nilsson, Maggie Strömberg och Henrik Torehammar.
En politikpodd från Svenska Dagbladet med Torbjörn Nilsson, Maggie Strömberg och Henrik Torehammar. Foto: Foto, Gustaf Månsson och Staffan Löwstedt, illustration, Henrik Malmsten

PODD | Veckans frågor kommer från Lovisa som undrar varför det numera finns hela fyra statsråd på socialdepartementet? Hon frågar också vad socialminister Jakob Forssmed gör? Henrik Torehammar och Torbjörn Nilsson har svaren.

SvD
Publicerad
Annons

Den nya regeringens socialdepartement huserar fyra statsråd, vilka är de och vad gör de på dagarna? Och, har socialminister Jakob Forssmed något att göra när han delar på uppgifterna med så många andra statsråd? Torbjörn Nilsson har ringt till departementet och fått svaren. Det ligger tydligen en hel del på socialministerns bord. Han är också departementschef och måste lösa fördelningen av arbetsrum.

”Vi har ett departement som sitter i sitt gamla departementshus där de har suttit länge. Det är skapat och byggt för tre statsråd, det innebär att det finns tre statsrådsrum. Alltså tre rum som är objektivt större, lyxigare, flådigare, med bättre utsikt och snyggare möblemang. Men här ska in fyra ministrar.”

I SvD:s podd Politiken får du hjälp att ligga steget före i svensk inrikespolitik. Nya avsnitt varje onsdag och fredag.

Efter reklamen visas:
115. Frågan: Vad gör Jakob Forssmed egentligen?
Annons
Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons