Det beror våldsvågen i Stockholm på

Efter sprängattentatet i Grimsta i västra Stockholm.
Efter sprängattentatet i Grimsta i västra Stockholm. Foto: Lars Schröder/TT

PODD | Tre mord och flera explosioner. Så avslutades och inleddes det nya året i Stockholm. Vad är det egentligen som händer och varför ser vi nu också så många sprängningar?

SvD
Publicerad
Annons

Dagen efter julafton vaknar boende i Rinkeby upp till ljud som låter som skottlossning. En 27-årig man är skjuten och avlider senare på sjukhus.

Två dagar senare smäller det utanför ett flerfamiljshus i Enskededalen i södra Stockholm. Och natten mot nyårsafton detonerar en sprängladdning utanför ett lägenhetshus i Rågsved, också i södra Stockholm. Polisen utreder en koppling mellan händelserna.

På nyårsafton är det dags igen, då skadas tre personer i en skottlossning i Vällingby. En man dör senare av sina skador. Några dagar efter mordet smäller det utanför ett flerfamiljshus i Grimsta, också det i västra Stockholm. Hör det här ihop? På en kvart får du veta vad som ligger bakom den senaste tidens våldsvåg och hur sprängningarna är ett medel för att locka fram fiender.

Med Kim Malmgren, krimreporter på Expressen och programledare för podden Krimrummet.

Efter reklamen visas:
Det beror våldsvågen i Stockholm på

Lyssna på Dagens story

Dagens story produceras av Svenska Dagbladet och distribueras av Acast. Förutom att lyssna här på SvD.se kan du även höra podden i följande kanaler:

Hitta podcasten genom att söka efter ”Dagens story” – eller klicka på länkarna.

Annons
Annons
Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons