Kommentar

Sofia Nyblom:Stadens musikaliska hjärta är till salu

Sofia Nyblom
Regeringen har bett riksdagen om klartecken att sälja kvarteret Ladugårdsbron på Blasieholmen. Kvarteret rymmer såväl Musikaliska, Stockholms äldsta konserthus, som Musikaliska Akademien, den äldsta av norra Europas musikaliska akademier.
Regeringen har bett riksdagen om klartecken att sälja kvarteret Ladugårdsbron på Blasieholmen. Kvarteret rymmer såväl Musikaliska, Stockholms äldsta konserthus, som Musikaliska Akademien, den äldsta av norra Europas musikaliska akademier. Foto: Tomas Oneborg

Vision och verklighet har inte mötts vid omstridda konserthuset Musikaliska på många år. Men fastighetens förutsättningar borde utredas innan staten går vidare med att sälja fastigheten.

Publicerad
Annons

I tider när det blåser snålblåst för akademier och anrika kulturinstitutioner är det lätt att föreställa sig att det inte skadar att byta prioriteringar och göra sig av med lite historisk barlast. Så tycks svenska staten resonera när man utan att utreda förutsättningarna planerar för en eventuell försäljning av hela det kvarter på Blasieholmen, kvarteret Ladugårdsbron, som rymmer både Stockholms äldsta konserthus, Musikaliska, invigt 1878, och Kungliga Musikaliska Akademien, den äldsta av norra Europas musikaliska akademier.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons