Här är sommarens viktigaste nyheter

Foto: Hassan Ammar/AP, Evan Vucci/AP, Pontus Orre/Aftonbladet/TT

Explosionen i Beirut, läget inför USA-valet, coronasituationen. Och vädret – där alla som stannade i Sverige påverkats av en ovanligt kall juli. Här får du snabbt en överblick av sommarens allra tyngsta och viktigaste nyheter.

Britta Kramsjö, Hannah Frejdeman
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Efter midsommarhelgen följde rekordhetta på flera håll i Sverige. I Skellefteå uppmättes den högsta temperaturen för en svensk junidag på 50 år – hela 34 grader. Men med juli kom regn och kyligare väder. Natten den 3 juli var den kallaste julinatten på decennier med 3,3 minusgrader uppmätta i Latnivaara i Norrbotten. Överhuvudtaget var juli ovanligt kall jämfört med tidigare år med kyla, lågtryck och ostadigt väder.

I Sverige har smittspridningen avtagit rejält under de senaste veckorna. Nu avlider enstaka personer med covid-19 per dag i snitt och antalet intensivvårdade coronapatienter runt om i landet ”börjar komma ner på rejält mycket lägre tal” enligt Socialstyrelsen. Förra veckan sågs störst smittspridning i region Gotland, där man sett 35 sjukdomsfall per 100 000 invånare. I Stockholm var samma siffra 12 fall.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons