Maktstrid i Tyskland

PODD | 11 februari. I dagens avsnitt av Ledarredaktionen diskuteras Tyskland och den stundande krisen och antagligen kommande maktstriden inom CDU – de tyska kristdemokraterna. Lyssna direkt här.

Publicerad
Annons

I dagens avsnitt av Ledarredaktionen diskuteras Tyskland och den stundande krisen och antagligen kommande maktstriden inom CDU – de tyska kristdemokraterna.

Det gör vi därför att det i går meddelades att partiledaren för CDU Annegret Kramp-Karrenbauer, som det från början fanns förhoppningar om skulle vara nästa efterträdare till Angela Merkel som förbundskansler, och som därtill bara varit partiledare sedan december 2018, avgår från uppdraget som partiledare.

Varför avgår hon? Vem tar över? Vad tänker Angela Merkel? Vad kommer att hända i valet? Hur blir det för CDU? Hur blir det för Tyskland? Och hur kan det här komma att påverka Sverige?

Ledarsidans Catarina Kärkkäinen diskuterar med Erik Thyselius, statsvetare och journalist som arbetar på Ax:son Johnsons stiftelse och Axess Magasin och Anders Ydstedt, entreprenör och rådgivare åt svenska företag på den tyska marknaden.

Ledarredaktionen on acastembed.acast.com
Annons
Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons