Volvo och Scania provstartar nästa vecka

Det är lugnt och stilla i Scanias stora monteringsanläggning i Södertälje. Men snart ska produktionen igång igen, både där och i Oskarshamn och i Luleå.
Det är lugnt och stilla i Scanias stora monteringsanläggning i Södertälje. Men snart ska produktionen igång igen, både där och i Oskarshamn och i Luleå. Foto: Malin Hoelstad

Scania drar igång sina stoppade fabriker med en provstart nästa vecka. Samtidigt förbereder även de två Volvobolagen återstarten av den svenska fordonsindustrin. Men forskare varnar för att det tar tid att komma igång och osäkerheten är stor om hur efterfrågan ser ut.

Tomas Augustsson
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Lastbils- och busstillverkaren Scania har bestämt sig för att dra igång sina coronastoppade fabriker i Europa i nästa vecka. Delar av Södertäljefabriken börjar med två produktionsdagar 21 och 22 april.

– Det känns väldigt skönt. Vi drar igång med en grovt reducerad produktion för att känna på systemet och se om leverantörskedjorna fungerar. Dessutom testar vi skyddsåtgärderna så att folk kan känna sig trygga på jobbet, säger Michael Lyngsie fackordförande för IF Metall på Scania.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons