ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Netanyahu och Gantz överens om regering

På bilden syns en valaffisch för Blåvita alliansens ledare Benny Gantz (i förgrunden). I bakgrunden i bilden skymtar Likudpartiets ledare och därtill premiärminister Benjamin Netanyahu. Arkivbild.
På bilden syns en valaffisch för Blåvita alliansens ledare Benny Gantz (i förgrunden). I bakgrunden i bilden skymtar Likudpartiets ledare och därtill premiärminister Benjamin Netanyahu. Arkivbild. Foto: Sebastian Scheiner/AP/TT

Den långvariga politiska krisen i Israel kan vara löst – Benjamin Netanyahu och Benny Gantz har undertecknat en överenskommelse om att dela på premiärministerposten i två vändor.

Först ut är Netanyahu.

TT-AFP
Uppdaterad
Publicerad

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu och oppositionsledaren Benny Gantz har kommit överens om att bilda en enhetsregering i samband med coronakrisen, enligt ett gemensamt uttalande.

Beslutet innebär att högerpartiet Likuds ledare Netanyahu får vara premiärminister under de första 18 månaderna, och att han därefter ersätts av den nuvarande talmannen Gantz. Den sistnämndas mittenorienterade Blåvita alliansen ska också få 16 av 30 ministerposter, skriver Ynet.

Laddar…