Ö2 tar över Fria teaterns scen

 Fria gruppen Ö2 har flyttat in på Bergsgatan 11 i Stockholm och sätter upp ”Rökfri/djurfri/bostadsfri”, om huvudstadens tuffa bostadsmarknad.
Fria gruppen Ö2 har flyttat in på Bergsgatan 11 i Stockholm och sätter upp ”Rökfri/djurfri/bostadsfri”, om huvudstadens tuffa bostadsmarknad. Foto: Susanne Walström

En flytt, en räddad scen och en premiär som handlar om ett aktuellt tema. Frigruppen Ö2 inviger sin nya hemvist med en pjäs om Stockholms bostadsmarknad.

Publicerad
Annons

För två år sedan flyttade fria teatergruppen Ö2 från Östgötagatan 2 till Katarina Bangata 80 i Stockholm. En flytt mitt under pandemin som betydde att scenkonstkollektivet – startat 2018 av Teresia Pettersson och Anki Larsson – fick en mer lämpad lokal för sina produktioner, samproduktioner, gästspel och residens.

Nu har flyttlasset gått igen, till Kungsholmen där Ö2 tagit över Fria teaterns lilla scen på Bergsgatan 11, en gång intim lokal för en frikyrka. Fria teatern, grundad 1968, tvingades för ett par år sedan lämna sin större scen i Högdalen på grund av en rejäl hyreshöjning. Nu har även teaterns grundare dragit sig tillbaka.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons