Polen: Natostyrkor bör skickas till Ukraina

Polens, Tjeckiens och Sloveniens premiärministrar har åkt till Kiev i Ukraina för att träffa president Volodymyr Zelenskyj.
Polens, Tjeckiens och Sloveniens premiärministrar har åkt till Kiev i Ukraina för att träffa president Volodymyr Zelenskyj. Foto: Ukrainas presidentämbetes pressavdelning/AP/TT

Ledaren för Polens regeringsparti Lag och rättvisa, Jaroslaw Kaczynski, säger att fredsbevarande styrkor från Nato bör skickas till Ukraina.

– Det här kan inte vara ett obeväpnat uppdrag, säger han efter ett möte med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i Kiev.

Emma Gyllestad/TT
Publicerad
Annons

Kaczynski, vice premiärminister i Polen, är tillsammans med Polens, Tjeckiens och Sloveniens ledare på besök i Ukrainas huvudstad Kiev, och uttalandet kommer på en pressträff efter deras möte med president Volodymyr Zelenskyj.

– Jag tycker att vi behöver ett fredsbevarande uppdrag från Nato – eller till och med från en större internationell struktur – men ett uppdrag som ska kunna försvara sig och som ska verka på ukrainskt territorium, som är i detta land med godkännande av presidenten och Ukrainas regering, säger Kaczynski.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons