Körkort för vattenskoter kan dras in på plats

Det ska bli möjligt för polisen och kustbevakningen att dra in vattenskoterkörkort på plats, enligt regeringens förslag. Arkivbild.
Det ska bli möjligt för polisen och kustbevakningen att dra in vattenskoterkörkort på plats, enligt regeringens förslag. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Regeringen går vidare med förslaget att polisen och kustbevakningen ska kunna dra in förarbevis för vattenskoter på plats.

Infrastrukturminister Tomas Eneroth säger att lagförslaget är det sista steget för att sätta stopp för vårdslöst vattenskoteråkande.

Erik Paulsson Rönnbäck/TT
Publicerad
Annons

– Nu kan vi slutföra det som jag påbörjade för något år sedan när jag sade att det är slutlekt. På det här sättet så kan vi stoppa vårdslöst vattenskoteråkande och samtidigt se till att de som sköter sig kan göra det utan att bli misstänkliggjorda för att störa sommarfriden, säger Tomas Eneroth (S) till TT.

Regeringen föreslog i höstas att det kommande kravet på förarbevis för vattenskoter, som börjar gälla den 1 maj, ska kompletteras med möjlighet för polisen och kustbevakningen att dra in förarbeviset på plats om det finns sannolika skäl för att anta att Transportstyrelsen kommer att återkalla det.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons