Kommentar

Karin Thunberg:Nu orkar jag knappt till vädret i Aktuellt

Karin Thunberg
Mitt i Aktuellt känner Karin Thunberg en vilja att gå och lägga sig , annat var det på den tiden Lars Orup var nyhetsuppläsare.
Mitt i Aktuellt känner Karin Thunberg en vilja att gå och lägga sig , annat var det på den tiden Lars Orup var nyhetsuppläsare. Foto: Olle Lindeborg/TT

Nyss var jag nattuggla. Nu orkar jag, och många med mig, knappt fram till vädret i Aktuellt. Är det åldern, hösten eller sviter efter karantäntristessen?

Publicerad
Annons

Tung morgon, halvmörkt utanför rullgardinen, en kropp som liksom behöver knixas ur sängen, upp i stående ställning. Vackla ut i köket. Sju mått kaffe i bryggaren, snabb huvudräkning hur många sovtimmar det blev – ja, när alla vakna stunder räknats bort. Det var ju lite körigt där ett tag runt 04.13. När jag försökte minnas namnet på min första killes mamma – och sen hann övertyga mig själv om att jag skulle missa en resa eftersom jag planerat den så dåligt. Voj, voj.

På kvällen något annat. Mitt i Aktuellt dras blicken mot klockan. Måste man verkligen se nyheterna till slut? Sängen lockar och nu drar jag täcket över huvudet. God natt.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons