RecensionNya filmer

Döden på NilenMisslyckat försök att hotta upp klassiker

Armie Hammer och Gal Gadot spelar huvudrollerna i ”Döden på Nilen”.
Armie Hammer och Gal Gadot spelar huvudrollerna i ”Döden på Nilen”. Foto: Walt Disney Pictures

Regissören Kenneth Branagh misslyckas med att göra ”Döden på Nilen” relevant. SvD:s recensent tycker att tv-serien ”The white lotus” har mer att ge om man vill följa ett gäng privilegierade skithögar på semester.

Anna Hellsten
Publicerad
Annons

En sak kan man säga om Kenneth Branaghs Agatha Christie-tolkningar, och det är att han haft ovanligt... pikant tajming med sina manliga huvudroller.

I ”Orientexpressen” var det den grundligt skandaliserade Johnny Depp som mr Ratchett, och i ”Döden på Nilen” – förvisso coronaförsenad med nästan två år – är det den numera våldtäktsanklagade Armie Hammer. Hammer spelar Simon Doyle, nygift uppkomling på bröllopsresa i Egypten med sin stenrika fru Linnet Ridgeway (Gadot) en plats där flera av gästerna förstås snart ska gå blodiga öden till mötes. Mästerdetektiven Hercule Poirot – Branagh själv – är förstås också på plats, och får i uppdrag av Linnet att hålla ett öga på det övriga sällskapet när deras båt glider ut på Nilen. En av passagerarna är nämligen Linnets exbästis Jaqueline, hämndlysten och bitter efter att ha dumpats av Simon till förmån för Linnets pengar och glamour.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons