Myriader av världarFörtrollande och storslaget när Operan spelar för bebisar

Unga på Operan sätter upp ”Myriader av världar” på Kungliga Operan i Stockholm.
Unga på Operan sätter upp ”Myriader av världar” på Kungliga Operan i Stockholm. Foto: Kungliga Operan

Under det senaste decenniet har scenkonstutbudet för de allra yngsta blivit allt rikare. Mycket är bra, genomtänkt och välgjort – men sällan ser man ett så underbart utsökt allkonstverk som Unga på Operan nu erbjuder småbarnspubliken.

Publicerad
Annons

Koreografen Dalija Aćin Thelanders omsorgsfullt komponerade ”Myriader av världar” (för barn 3-18 månader) är en förtrollande upplevelse av musik, rörelse, färg och form. Samt generöst och tillåtande interaktiv. Delaktigheten är reell, inte bara (som lite för ofta) ett pålagt grepp eller dekoration. 

Små och stora sitter tillsammans på en vit matta, men det går fint att krypa eller tulta iväg en liten sväng. Jens Sethzmans fantasieggande och flexibla scenografi av snövita, droppformade, transparenta skärmar och vita rörbågar förändras och formar rumsligheter. Ljuset färgsätter, accentuerar och skapar magi. Musiken av Anja Đorđević samspelar med färg och form; rummet besjälas av vilsam dynamik. Dansarna Noah Hellwig, Pontus Sundset och Allyson Way Wanselius rör sig lätt och smidigt i böljande formationer bland och nära publiken, med intensiv närvaro och nyfiken respekt gentemot barnen.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons