”Vi måste bli bättre på att lyssna på varandra”

Genom nyfikenhet och närvaro i stunden hoppas Lasse Övling, den nya radiopsykologen i P1, kunna ha djupa samtal med den som ringer in. Programmen spelas in i förväg.
Genom nyfikenhet och närvaro i stunden hoppas Lasse Övling, den nya radiopsykologen i P1, kunna ha djupa samtal med den som ringer in. Programmen spelas in i förväg. Foto: Simon Rehnström

Som barn var Lasse Övling ensam och utanför. Den erfarenheten har präglat hans gärning. Som ny radiopsykolog i P1 vill han skapa ärliga möten och göra världen till en mer inkluderande plats. Torsdag 31 januari sänds det första programmet.

Anna Ehn
Publicerad
Annons

Vi behöver alla bli bättre på att lyssna, menar Lasse Övling, ny radiopsykolog i Sveriges Radio P1. Och vi måste våga vara sårbara inför varandra. Inte ständigt visa upp tjusiga ytor och perfekta leenden och låtsas som om allt är bra.

Men för att ärliga möten ska kunna uppstå, krävs lugn och ro och koncentration – vilket är en bristvara idag. Lasse Övlings förhoppning är att ”Radiopsykologen” ska kunna vara just en sådan lugn plats där tankegångarna får veckla ut sig. Ett fredat rum i ett stressat landskap, som han uttrycker det.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons