ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Busch nobbar Åkessons tal om skrivet avtal

Ebba Busch tänker inte skriva en överenskommelse med SD för att bilda regering efter nästa val.
Ebba Busch tänker inte skriva en överenskommelse med SD för att bilda regering efter nästa val. Foto: Simon Rehnström/SvD

Ebba Busch tänker inte skriva en överenskommelse med SD för att bilda regering efter nästa val. KD-ledaren säger också nej till ett ”fullskaligt eller stående” budgetsamarbete med SD, men ser framför sig att göra upp om delar av budgeten – samt om migration och kriminalitet.

Karin Thurfjell
Uppdaterad
Publicerad

Ungefär halva mandatperioden har gått. I nästa valrörelse kommer Kristdemokraterna och Moderaterna, som går fram som regeringsalternativ, ha ett djupare och mer detaljerat samarbete än den forna Alliansens inför valet 2018. Det säger Kristdemokraternas ledare Ebba Busch i en intervju med SvD. Innan valet ska det vara klart vad som ska vara huvudfrågor för varje departement och vilka utredningar som ska avslutas, ändrar och tillsättas.

– Det är ett väldigt gediget men nödvändigt arbete för att en ny regering ska kunna få styrfart snabbt och också kunna hantera att man är en minoritetsregering som behöver kunna samarbeta och samtala med många andra partier i olika frågor.

Laddar…