Till SvD.se
SvD Perfect Guide

”Njut av Zorn och ät gott på museet”

Foto: TT, David Thunander

Hugo Rehnbergs bästa helgtips: en brilliant Kevin Bacon i polisserien City on a hill, SVT-dokumentär om Soran Ismail och Anders Zorns mästerverk på Nationalmuseum.

Text: Hugo Rehnberg - 10 april 2021
Annons

Snutserien City on a hill – som utspelar sig i ett ruffigt Boston på 90-talet – är tyvärr lite för klichéartad och dramaturgiskt seg för att bli mer än treplus. Men. Personlige favoriten Kevin Bacon som den korrupte, kokainsnortande och konstant otrogne FBI-mannen Jackie Rohr är femplus rätt igenom. Alltså kollar jag glatt på andra säsongen bara för att få njuta av scenerna med Bacon. HBO Nordic.

Pandemin behåller greppet om oss ett tag till, så det är bara att rätta till kuddarna i tv-soffan och titta vidare. Kanske på den kraftigt ifrågasatta SVT-dokumentären Persona non grata, om komikern Soran Ismail som under metoo-hösten anklagades för våldtäkter och sexuella övergrepp. Han friades juridiskt men inte i folkets domstol. Dokumentären är 60 minuters sevärd ångest om en person som alldeles uppenbart är kvar i sitt inferno och som absolut inte lyckas få upprättelse. SVT play.