”Vi behöver mer gemenskap i boendet”

En snickarverkstad i ett kollektivboende på Södermalm i Stockholm. Att dela resurser är en av fördelarna i ett kollektivboende, skriver debattören.
En snickarverkstad i ett kollektivboende på Södermalm i Stockholm. Att dela resurser är en av fördelarna i ett kollektivboende, skriver debattören. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Det finns ett mycket stort intresse för att bo i kollektivhus. Men det är svårt att få gehör för dessa önskemål, både från privata och allmännyttiga bostadsbolag. Det skriver Ulrika Egerö, ordförande Kollektivhus Nu.

Publicerad
Annons

Människors liv har på många sätt förändrats under covid-19-pandemin. De flesta har fått tillbringa mycket mer tid hemma och i närområdet. Inte minst riskgrupperna – men även alla som inte har tillgång till egen bil – har till stor del blivit beroende av grannar och närmiljön för såväl socialt umgänge som hjälp med olika angelägenheter. Att känna samhörighet med andra personer som finns i närheten av bostaden har blivit betydelsefullt för att minska isoleringen.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons