Senatorer enas om migrationsförslag för unga

Lagen Daca skyddar landets 700 000–800 000 "dreamers", personer som kom till USA på olaglig väg som barn, från deportering. Nu pågår förhandlingar i USA:s kongress om hur denna känsliga fråga ska hanteras i en kommande migrationslagstiftning. Arkivbild.
Lagen Daca skyddar landets 700 000–800 000 "dreamers", personer som kom till USA på olaglig väg som barn, från deportering. Nu pågår förhandlingar i USA:s kongress om hur denna känsliga fråga ska hanteras i en kommande migrationslagstiftning. Arkivbild. Foto: Carolyn Kaster /AP/TT

En partiöverskridande grupp med sex amerikanska senatorer säger att de nått en preliminär överenskommelse om ett förslag till migrationslagstiftning som bland annat skyddar unga så kallade "dreamers" från deportation.

TT-Reuters
Publicerad
Annons

"Vi har arbetat i fyra månader och vi har nu nått en överenskommelse som omfattar gränssäkerhet, systemet med visumlotterier, anhöriginvandring och dreamers – det vill säga de områden som presidenten angett", meddelar de sex i ett uttalande på torsdagen.

I gruppen ingår tre republikanska senatorer och tre demokratiska. Förslaget, vars innehåll inte är känt, kommer att presenteras för president Donald Trump innan de sex ska försöka få stöd för det i senaten och i representanthuset.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons