Sociala medier ett föråldrat begrepp

”Datorspel räknas inte in i sociala medier, men ändå är ungdomar som spelar väldigt, väldigt sociala”, säger Katarina Graffman, doktor i antropologi vid Uppsala Universitet.
”Datorspel räknas inte in i sociala medier, men ändå är ungdomar som spelar väldigt, väldigt sociala”, säger Katarina Graffman, doktor i antropologi vid Uppsala Universitet. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Vad menas egentligen med att använda internet? Frågan har blivit allt mer komplicerad i samband med att internetanvändningen näst intill har fördubblats på tio år. Detta diskuterades under Internetdagarna i Stockholm och SvD Kultur var på plats.

Publicerad
Annons

– Datorspel räknas inte in i sociala medier, men ändå är ungdomar som spelar väldigt, väldigt sociala, med multiplayer-spel och så vidare. För mig går det inte att tala om sociala medier längre, säger Katarina Graffman, doktor i antropologi vid Uppsala Universitet.

Hon var en av deltagarna under paneldebatten om den färska rapporten ”Svenskarna och internet” som hölls under Internetdagarna i Stockholm. Rapporten visar bland annat att män i högre utsträckning än kvinnor använder internet, samtidigt som 16- till 25-åriga tjejer dominerar när det gäller användning av internet i mobilen.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons