ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Den mest betydande skillnaden är priset

Elbilen Volvo XC40 Recharge finns nu i ett enklare och billigare utförande. Enbart framhjulsdriven, med ett mindre batteri, färre hästkrafter och bara en motor..
Elbilen Volvo XC40 Recharge finns nu i ett enklare och billigare utförande. Enbart framhjulsdriven, med ett mindre batteri, färre hästkrafter och bara en motor.. Foto: Pontus Lundahl/TT

Behöver du verkligen 408 hästkrafter och en motor både där fram och där bak? Eller nöjer du dig med 231 hästar och bara en motor? I så fall kan du spara nästan 150 000 kronor. Och det står samma sak på bakluckan: Volvo XC40 Recharge.

Rolf Gildenlöw
Publicerad
Annons

När nu Volvos enmotoriga XC40-modell är här är den förstås byggd på samma elektrifierade plattform som kusinen från Polestar, som ju också finns med både en och två motorer. Den enda väsentliga skillnaden är att Polestar, med likadan 231-hästarsmotor, har ett batteri på 78 kilowattimmar medan XC40 får nöja sig med ett mindre, på 69 kilowattimmar.

Det större batteriet sitter även i den fyrhjulsdrivna och tvåmotoriga XC40-versionen. Fast här gör batteristorleken i praktiken ingen större skillnad. 408 hästar tuggar ju i sig mer ”foder” än 231 så enligt den officiella WLTP-körcykeln handlar det om några enstaka kilometer längre räckvidd för P8-versionen.

Laddar…