Krönika

Paul del Valle:Hjälte och skurk – nu ska skandalernas man fajtas igen

Paul del Valle

När kommer Conor tillbaka? Det var den frågan jag fick allra mest under 2019. Älska eller hata honom, ända sedan Conor McGregors UFC-debut i april 2013 har han väckt känslor.

Paul del Valle
Publicerad
Annons
Conor McGregor gör comeback under natten till söndagen svensk tid. Foto: John Locher/AP
Conor McGregor gör comeback under natten till söndagen svensk tid.
Conor McGregor gör comeback under natten till söndagen svensk tid. Foto: John Locher/AP

För sju år sedan gick han på socialbidrag hemma på Irland. Med stora drömmar om att bli världens bästa fajter la han all sin tid på gymmet, och snackade självsäkert om hur han skulle erövra världen och bli den bäst betalde MMA-fajtern.

Han kallar sig själv för ”Mystic Mac” då han förutspår sina matcher, hur och när han ska knocka sin motståndare i första ronden. Och han lyckas majoriteten av gångerna. Sådant kommer såklart alltid att reta upp en och annan person.

Conor McGregor har inte bara förutspått ronder och avslut. Det mesta han sagt har blivit verklighet. Pengarna han skulle tjäna. Bälten han skulle erövra. McGregor fick till och med till en boxningsmatch mot Floyd Mayweather Jr, en match som för övrigt gjorde honom till miljardär. Idag har han även en egen whisky, samt ett klädmärke som spås bli en stor succé.

Annons
Annons

McGregor bryr sig inte om jantelagen. Och det retar givetvis en stor skara. En person som snackar mycket vill såklart många se falla. Andra halvan älskar det och vill inget hellre än att han ska lyckas.

Med stor framgång följer tyvärr många gånger en mörk baksida. Listan kan göras lång på skandaler som cirkulerat runt McGregor de två senaste åren. De som älskade fajtern fick nu kämpa för att försvara personen som snabbt förstörde allt han byggt upp.

I slutet av 2019 utannonserades Conor McGregors efterlängtade comeback. Frågan jag fått var nu besvarad. Den 18 januari kliver han in i UFC-oktogonen igen. Hans motståndare är fan-favoriten Donald ”Cowboy” Cerrone.

Skandalernas man verkar ha landat i sig själv. Han ser lugn ut. Medveten om sina misstag och med en vilja att göra det han alltid älskat, att fajtas. Det är precis den Conor McGregor vi vill se. Han som bjuder på show. Han som bygger en stämning runt sina matcher så att ingen vill missa när han väl kliver in i buren. Det är precis den showmannen som tagit Ultimate Fighting Championship till en helt ny nivå.

Conor behövs i organisationen då han är den perfekta hjälten.

Eller är han den perfekta skurken?

Conor McGregor, till vänster, ska möta Donald ”Cowboy” Cerrone i Las Vegas. Foto: John Locher / TT NYHETSBYRÅN
Conor McGregor, till vänster, ska möta Donald ”Cowboy” Cerrone i Las Vegas.
Conor McGregor, till vänster, ska möta Donald ”Cowboy” Cerrone i Las Vegas. Foto: John Locher / TT NYHETSBYRÅN
Annons
Annons
Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons