Brittiska parlamentet får mindre makt över brexit

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson har stärkt sin makt och går fram med ett något reviderat brexitlagförslag i parlamentet. Här står han sida vid sida med oppositionsledaren Jeremy Corbyn vid statsöppningsceremonin i parlamentet på torsdagen.
Storbritanniens premiärminister Boris Johnson har stärkt sin makt och går fram med ett något reviderat brexitlagförslag i parlamentet. Här står han sida vid sida med oppositionsledaren Jeremy Corbyn vid statsöppningsceremonin i parlamentet på torsdagen. Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/TT

Den brittiska regeringen går fram med en brexitlagstiftning med ett väsentligt starkare mandat i ryggen.

Då har det justerats så att parlamentet får mindre att säga till om i de fortsatta brexitsamtalen – och med en spikad tidsfrist.

TT
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Den största justeringen utesluter en förlängning av den övergångsperiod som ska ta vid när Storbritannien väl har lämnat EU, rapporterar bland andra nyhetsbyrån AFP, BBC och The Guardian.

När Storbritannien lämnar EU den 31 januari, vilket regeringen har som mål, tar en elva månader lång period vid där relationerna i princip kvarstår – för att de ska förhandla om bland annat ett nytt frihandelsavtal.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons