Till SvD.se
SvD Perfect Guide
Skönhet

Mesta möjliga budgetfynden

SPG:s skönhetsexpert delar med sig av sina bästa budgetfynd.

Text: Caroline Hainer - 10 juli 2017
Annons

Makiash – Perfection Liner Jet Black, 149 kr
Den ultratunna, flytande eyelinern kan mäta sig med de bästa på marknaden. Stabil filtspets, djupaste svart och en imponerande hållbarhet. Inte bara i förhållande till färgen som hamnar på ögonlocket, eyelinern i sig torkar heller inte ut i första taget. Läs mer och köp här.

Beauty by Ellos – Nail Polish, 39 kr
Trots en total makeover och generös nysatsning verkar Ellos inte helt lämnat sitt tidigare kusinen-från-landet-rykte. Synd, eftersom här finns mycket vackert och oerhört prisvärt att hämta. Nagellacken till exempel. Superglansiga med bra täckförmåga och lång hållbarhet. Nyansen Bloody Berry skulle kunna platsa hos vilket dyrt, franskt lyxvarumärke som helst. Läs mer och köp här.

Annons
Annons

NYX Cosmetics – The Skinny Mascara, 89 kr
Du har aldrig sett en smalare mascaraborste i ditt liv. Den som är ute efter volym på fransarna kanske inte kommer att älska den men vi som är perfektionister och kan lägga ned många minuter framför spegeln på morgonen bara för att få till perfekt separerade och definierade fransar utan minsta antydan till klump kommer att jubla. Sa jag att den är hyfsat vattenfast och mycket hållbar också?
Läs mer och köp här.

KICKS – 100% Boar Bristle Brush, 199 kr
Nu kanske inte en hårborste för 199 kr låter som ett fynd men betänk att en exakt likadan från Mason Pearson kostar över två tusen kronor. Och det finns en anledning till att 100% svinborst är dyrt – det är ett skonsamt, hållbart material. Du behöver i stort sett aldrig köpa en ny hårborste om du investerar i denna som dessutom har platta av naturgummi för att motverka statiskt hår, och ett borstskaft som tillverkats av miljövänligt trä. Läs mer och köp här.

Annons
Annons

E.l.f. Cosmetics – Shine Eraser, 29 kr
Makeupvärldens bäst bevarade knep? Med dessa små ark i handväskan behöver man aldrig mer drabbas av chocken när man ser sin reflektion någonstans och inser att ansiktet är glansigare än riktigt fet bearnaisesås. 30 ark i en förpackning ger ett enormt bra styckpris för denna omedelbara touch-up som fungerar bättre än puder. Läs mer och köp här.

E.l.f. Cosmetics – Illuminating Palette, 109 kr
En palette med fyra olika blushers för strax över hundra kronor? Inte nog med det, nyanserna är universella och passar alla hudtoner (ja, mörka också) och kan blandas i en evighet. Testa att skulptera kindbenen med bronzern och ljusa highlighterskuggan eller svep den ljusrosa highlighterskuggan under ögonbrynet för nice definition. Neutrala vackra färger, lätt skimmer, enorm användarvänlighet. Köp nu innan någon någonstans kommer på att dessa faktiskt borde kosta fem gånger så mycket. Läs mer och köp här.

Yardley – Lily of the Valley Refreshing Body Spray, 49 kr
Vill du dofta svagt av brittisk premiärminister? Margaret Thatchers favoritdoft var tydligen Diorissimo (innan hon övergick till brittiska Penthaligon’s). Doften skapades till äran av Monsieur Diors favoritblomma liljekonvaljen. Anrika Yardley har försett brittiska kungligheter med klassiska dofter sedan 1770. Klassikern är lavendel men denna liljekonvaljpärla gör ett lika bra jobb som sin franska konkurrent, för en tiondel av priset. Läs mer och köp här.

Annons