Annons

Audis laddnätverk – nu med 500 000 laddpunkter

Nu blir det ännu enklare att ladda elbilen när du är ute på vägarna. Med den nya tjänsten Audi charging kan du ladda snabbt, smidigt och prisvärt via 800 anslutna operatörer i 27 europeiska  länder.

Det finns många fördelar med att köra eldrivet. Men för att fler ska våga ta steget från bensin- eller dieselbil till en elbil krävs det ett stort och utbrett laddnätverk. Med den nya tjänsten Audi charging vill Audi erbjuda precis det.

– Det finns en generell uppfattning om att det är krångligt att ladda elbilen vid publika laddstationer. Vi vill förenkla processen för elbilsföraren med ett kort som fungerar vid väldigt många laddstolpar, säger Amanda Olsson som är produktchef på Audi Sverige.

Tjänsten som lanserades i början av året gör det möjligt att ladda vid 500 000 laddpunkter, via över 800 anslutna operatörer i 27 länder i Europa. I Sverige ingår över 13 800  laddpunkter, varav cirka 2 000 är snabbladdare.

– Du kan enkelt via MyAudi-appen eller navigationen i bilen se var närmaste laddstation finns och därefter planera din rutt, säger Amanda Olsson.

Flexibelt abonnemang

Som kund hos Audi charging väljer du mellan tre olika abonnemang (Basic, Plus eller Pro) utifrån hur mycket du reser. Du kan själv uppgradera, nedgradera eller avsluta ditt abonnemang när som helst. Bindningstid är endast 1 månad med automatisk förlängning. 

Den högsta nivån Pro ger rabatterat pris på operatörer inom Selected Partner Network. Ett nätverk av operatörer som inkluderar snabbladdare (HPC) med en laddningseffekt på minimum 150 kW. I Sverige ingår den snabbt växande operatören IONITY, vilka fokuserar på stationer längs stora motorvägar och trafikleder.

Pro-nivån ingår utan månadsavgift första året för alla våra elbilsmodeller.

Enkel betalning med ”Plug & Charge”

För majoriteten av Audi-modeller erbjuds även ”Plug & Charge” där laddningen startar automatiskt när du satt i laddkabeln. Faktureringen för laddningen sker via det betalningssätt som sparats i myAudi-appen, exempelvis via Paypal eller med betal-/kreditkort.