Nato, nationalism och Torehammars nyårsrevy

En politikpodd från Svenska Dagbladet med Torbjörn Nilsson, Maggie Strömberg och Henrik Torehammar.
En politikpodd från Svenska Dagbladet med Torbjörn Nilsson, Maggie Strömberg och Henrik Torehammar. Foto: Foto, Gustaf Månsson och Staffan Löwstedt, illustration, Henrik Malmsten

PODD | Torbjörn Nilsson undrar om Turkiets ambassadör tycker att borgerliga regeringar ljuger. Maggie Strömberg har frågat Ulf Kristersson om det finns en plan B om Sverige inte kommer med i Nato. Henrik Torehammar undrar Tidöavtalet kommer att leda till Swexit-debatt.

SvD
Publicerad
Annons

Hur går det egentligen med Sveriges Nato-medlemskap, hur lång tid tar det innan Turkiet säger ja? Torbjörn Nilsson har läst en debattartikel av Yönet Can Tezel, Turkiets ambassadör i Stockholm, och upptäckte flera intressanta detaljer. Anser ambassadören att den borgerliga regeringen ljuger och att den utdragna processen är svenskarnas fel?

”Sverige har helt enkelt gjort för lite och har en för krånglig grundlag.”

Maggie Strömberg har följt med på statsministerns resa till Lettland och frågat Ulf Kristersson om det finns en plan B, en strategi om Turkiet inte släpper in Sverige i Nato?

”Han svarade med ett skratt, nästan ett hånfullt skratt.”

Maggie Strömberg berättar hur statsministern, lätt sarkastiskt, fortsatte.

”Ska vi gå med i en annan organisation eller vad menar du?”

Nyligen medverkade Henrik Torehammar vid inspelningen av ”Agnetas Nyårskarameller”, nu lanserar han olika förslag på en egen nyårsrevy. I en sketch kommer den socialdemokratiska landsmodern och räddar folk i nöd, i elnöd, till tonerna av en klassisk melodi.

”Jag mötte Magda, jag mötte Magda och jag såg att godhet fanns”

I SvD:s podd Politiken får du hjälp att ligga steget före i svensk inrikespolitik. Nya avsnitt varje onsdag och fredag.

Efter reklamen visas:
110. 217 dagar - I väntan på Nato
Annons
Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons