”Utan superappen – livet skulle vara över”

Superappar har slagit på bred front i Kina.
Superappar har slagit på bred front i Kina. Foto: Antonio Guillem Fernandez/Alam

De har blivit en framgångssaga i Kina – och idag kretsar många användares digitala liv runt en superapp. Finns de snart även i din telefon?

SvD
Publicerad
Annons
Hela livet i en app
Endast för prenumeranter

Hela livet i en app

Superapparna har blivit en framgångssaga i Kina - och idag kretsar många användares digitala liv runt just en och samma plats i telefonen. På WeChat gör Nick Young allt från att beställa mat och taxiresor till att handla med aktier och chatta. “Vad skulle jag vara utan superappen? Mitt liv skulle vara över." Kommer suparapparna att ta över även i väst? Vilka risker finns med att samla all information på ett och samma ställe? Och vem skulle i så fall bli först ut att genomföra det - Elon Musk? Vi tar hjälp av SvD:s techreporter Erik Wisterberg och författaren Andreas Ekström för att reda ut frågorna

Efter reklamen visas:
Hela livet i en app

På WeChat gör Nick Young allt från att beställa mat och taxiresor till att handla med aktier och chatta. Så pass att den blivit en avgörande pusselbit för hela hans digitala liv.

”Vad skulle jag vara utan superappen? Mitt liv skulle vara över”, säger Nick Young i det senaste avsnittet av ”Den Digitala Draken.”

Kommer superapparna att ta över även i väst, eller är riskerna med dem helt enkelt för stora? Och vem skulle i så fall bli först ut - Elon Musk med Twitter?

Lyssna på det nya avsnittet av ”Den Digitala Draken” – en exklusiv podcast för prenumeranter hos SvD och Podme.

Annons
Annons
Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons