Hijabista bakom en av Sveriges största modebloggar

”Jag har inte alltid klätt mig så här, hijaben började jag med för knappt sju år sen, men jag har experimenterat med min stil länge. Det har varit perioder av streetmode, feminina gulliga blusar, vintage.” Nu är det modest mode som gäller för Iman Asry  – löst sittande kläder, långa ärmar och gärna i dämpade färger. En del skulle nog kalla henne ”hijab hipster”.
”Jag har inte alltid klätt mig så här, hijaben började jag med för knappt sju år sen, men jag har experimenterat med min stil länge. Det har varit perioder av streetmode, feminina gulliga blusar, vintage.” Nu är det modest mode som gäller för Iman Asry – löst sittande kläder, långa ärmar och gärna i dämpade färger. En del skulle nog kalla henne ”hijab hipster”. Foto: Yvonne Åsell

Det som gör Imane Asry unik i djungeln av modeintresserade unga svenska tjejer är att hon kombinerar en skandinaviskt avskalad stil med en elegant draperad hijab, ofta i jordfärger. Utomlands ökar antalet slöjbärande modebloggare snabbt, men i här är trenden ännu i sin linda. Imane är en av våra största modebloggare.

Publicerad
Annons

Det råder tentatider och 23-åriga Imane Asry är egentligen för stressad för att ha tid med en intervju. Som om inte annalkande tentor vore nog har hon dessutom arbetat deltid i en klädbutik och driver det mycket framgångsrika instagramkontot Fashionwithfaith där hon varje dag lägger ut bilder på sin outfit.

Vad som gör henne ovanlig bland svenska modebloggare är hennes sätt att kombinera skandinavisk minimalism och jordnära färger med sin hijab.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons