5 tips på somriga aktiviteter i Stockholm

Cocktails och bio eller boule med bar? SvD:s tipsar om roliga aktiviteter i Stockholm.
Cocktails och bio eller boule med bar? SvD:s tipsar om roliga aktiviteter i Stockholm.

Cocktails och bio med utsikt över Stockholm, stenugnspizza och minigolf eller sommarlovskul på Nordiska museet. Här är fem ställen som bjuder på både roliga aktiviteter och gott på menyn.

Sophie Tisell
Publicerad
Annons

1 / 5

Stockholm under stjärnorna

Stockholm under stjärnorna. Foto: Cimon Nicolas
Stockholm under stjärnorna.
Stockholm under stjärnorna. Foto: Cimon Nicolas

Stockholm under stjärnorna, på toppen av Hotel At Six, bjuder inte bara på somriga drinkar och storslagen utsikt över stan. Här drar man ner vita duken på somrarna och bjuder in till utomhusbio under stjärnorna. Med undantag för några EM-matcher visas filmer varje söndag med klassiker som ”En oväntad vänskap”, ”La la land” och ”Truman show”. Exakta tider och vilken film som visas för kvällen går att läsa om på krogens Facebook-sida. Den rymliga takterrassen bjuder även på drinkar, dj:s och en meny med rätter som hamburgare, sallader och nachos med guacamole.

Brunkebergstorg 2–4

Annons
Annons

2 / 5

Spritmuseum

Fashion Cocktail på Spritmuseum. Foto: Jonas Lindström
Fashion Cocktail på Spritmuseum.
Fashion Cocktail på Spritmuseum. Foto: Jonas Lindström

Regniga sommardagar passar vi på att upptäcka 80- och 90-talets couture samtidigt som vi smuttar på en cocktail. I början av juni slog Spritmuseum upp portarna till nya utställningen Fashion Cocktail, där verk ur Absolut Fashion-samlingen samt fotokonst ur Absolut Art Collection visas. Besök utställningen som vanligt eller varför inte boka in en privat visning för ett sällskap på en, två eller max sex personer? Ni väljer själva tid och turen inleds i Spritmuseums bar där ni serveras en specialkomponerad cocktail. Med drinken i handen fortsätter ni in i konsthallen där en guide berättar om utställningen och verken.

Djurgårdsstrand 9

Annons
Annons

3 / 5

Boulebar

Boulebar. Foto: Adam Klingeteg
Boulebar.
Boulebar. Foto: Adam Klingeteg

Boulebar, som har totalt nio ställen i Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn, har fått tillökning och finns sedan mitten av maj även i Hagaparken. I en gammal flygbussterminal från 1964 har man slagit upp 2 000 kvadratmeter bistro, bar, uteservering och boulebanor med utsikt över både parkens grönområde och Brunnsvikens vatten. I bistron serveras både lunch, middag och brunch med sydfranska rätter. Är man ute efter enklare snacks och något gott att dricka kan man boka in Bubbel & boule, som äger rum varje dag mellan klockan 15–18. För 200 kronor per person bjuds det på ett glas bubbel och snacks samt 90 minuter boulespel med eget bord vid banan.

Annerovägen 4

Annons
Annons

4 / 5

Golfbaren

Golfbaren i Kristineberg.
Golfbaren i Kristineberg.
Golfbaren i Kristineberg.

Med en drink i ena handen och minigolfklubba i andra är spelet igång på Golfbaren. Sedan tidigare har man en inomhusbana i Vasastan, Swing by Golfbaren, men under sommaren öppnar man även sina utomhusbanor i Kristineberg, Jungfrusund och Aspudden. Nytt för i år är att det populära konceptet expanderat och slår upp utomhusbana i Nacka Strand. Med utsikt över stan och Djurgården är konceptet detsamma här – med minigolfrundor på konstgräs och en meny bestående av stenugnsbakade pizzor, lokalbryggd öl och somrig sangria. Eftersom spelet blir som bäst med fyra tävlande i samma lag funkar aktiviteten fint även med rådande corona-restriktioner.

Augustendalsvägen 53

Annons
Annons

5 / 5

Nordiska museet

Nordiska museet. Foto: Helena Bonnevier
Nordiska museet.
Nordiska museet. Foto: Helena Bonnevier

Nordiska museet bjuder på sommarlovsaktiviteter som passar både stora och små – men även hungriga vuxna. För yngre barn finns Lekstugan, där man får lära sig om livet på en bondgård i slutet av 1800-talet. Vuxna och barn över åtta år kan titta förbi utställningen Tidsvalvet och utforska hur vardagen kunde sett ut om man levde i en annan tid. Missa inte heller Arktis – medan isen smälter i museets stora hall, där hela familjen får lära sig om livet på jordens nordligaste platser. Energidepåerna fylls på i museets sommarservering, där sallader, smörgåsar, kaffe, bakverk, glass och svalkande dryck serveras under lummiga lindar.

Djurgårdsvägen 6–16

Annons
Annons
Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons