”Asiatisk mat måste inte vara billig takeaway”

Crystal Chung som öppnade popuppkrogen Crystal’s Caff, och den kinesiska gatumaträtten jianbing på Lao Lao vid Mariatorget.
Crystal Chung som öppnade popuppkrogen Crystal’s Caff, och den kinesiska gatumaträtten jianbing på Lao Lao vid Mariatorget. Foto: Miriam Preis

En era av fyra små rätter och flottiga bufféer närmar sig sitt slut. SvD Mat& resor besöker krogarna som tar den kinesiska maten på allvar.

Sara Berg
Publicerad
Annons

Det är dan före dan på kinesiska restaurangen Surfers. Om ett dygn ska den nya, större lokalen invigas på Norrlandsgatan i Stockholm, med plats för en wokstation, en ångstation och utrymme att fermentera.

– Tidigare låg vi på Regeringsgatan 88, några hundra meter bort. ’Lucky number 88’, säger ägaren Mymlan Isenborg och visar upp inredningen, byggd av bland annat gamla sänggavlar från hotell Dragon Gate i Gävle.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons