ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Plats för två i ny citysuv – utan el

Den nya generationen Toyota Aygo lanseras endast i denna förhöjda version och så småningom ska den även erbjudas med eldrift.
Den nya generationen Toyota Aygo lanseras endast i denna förhöjda version och så småningom ska den även erbjudas med eldrift. Foto: Anders Wiklund/TT

Toyotas minsta bil har vuxit och blivit med ett “X”. Förvandlingen innebär en något upphöjd citysuv med gott om plats för två personer. Här finns en rad finesser som stora 18-tums hjul och stort öppningsbart tak, men eldrift dröjer ett tag till.

Julia Brzezinska
Publicerad

I en svensk personbil reste i genomsnitt 1,4 passagerare förra året, enligt en resvaneundersökning som görs av Trafikanalys. Trots ensampendlandet är den allra minsta småbilsklassen med modeller som nya Toyota Aygo X, Fiat 500 och Kia Picanto inga storsäljare i Sverige. Och det är just för att det sällan sitter någon i baksätet som Toyota har lagt krutet på framsätet i nya Aygo X, som räcker gott och väl för två stora vuxna.

Nya Aygo delar plattform med den större syskonmodellen Yaris - vilket gör att den känns som en större bil att köra än tidigare. Modellen har vuxit med över 20 centimeter på längden och 10 på bredden. Den lilla tilläggsbeteckningen X skvallrar också om att bilen är förhöjd med några centimeter. Det ger lite bättre överblick i trafiken och underlättar när man kliver i och ur.

Laddar…